אחוזת פישון הוקמה בחבל היין בורדו בשנת 1601 על ידי משפחת פישון שהחלה בגידול כרמים מסביב לאחוזה ובכך היוו חלק ממשעותי מהפיכתה של בורדו לחבל היין הידועה בעולם. קלמן פיאט רכש את האחוזה מתוך תשוקה עזה ליין ומתוך מטרה להבי את יינות היקב לדרגות הסיווג האזורי הגבוהות ביותר. כיום את היקב מנהלים שני בניו של קלמן, ז'אן קלוד ולורן כאשר ז'אן קלוד לקח על עצמו את האחריות הרגישה לכרמי האחוזה. ביקב מייצרים כ120000 בקבוקים בשנה שזוכים לציונים גבוהים מאוד בקרב מבקרי היין בעולם ומייצגים היטב את המסורת של השאטו ושל בורדו.