יקב מצודה הוקם לפני כעשור על ידי יאיר שטנרהרץ, דור שמיני של אהבת יין ירושלמית, שהפך את חלומו הגדול למציאות משגשגת בהרי יהודה. בשנת הבציר הראשונה 2011 יוצרו ביקב מצודה 3700 בקבוקים של קברנה סוביניון משובח. עשור אחרי. היקב, שכבר הפך למותג בינלאומי מוערך, מייצר בכל שנת בציר כ40,000 בקבוקים המחולקים ל-4 סדרות עיקריות: 'שריון' 'סטף' 'רזיאל' ו'הר איתן'. בשנת 2021 נשרף היקב כליל בשריפה הגדולה שהתרחשה בהרי ירושלים ובעקבות זאת הוא נסגר. נותרו בשוק יינות בודדים מהיקב.