כאשר נמאס למשפחת רוזנברג מהעוגות שהם הכינו משיח הפטל השחור שגדל בחצר ביתם, חבר הציע לאבי המשפחה שרגא, לנסות לייצר יין מהפרי השחור. שרגא התלהב מהרעיון ובשנת 1990 ייצר לראשונה יין מפטל. שנה לאחר מכן הוא החליט שאם כבר יין אז מדוע לא לנסות לייצר גם מענבים? הוא העמיס את כל המפשחה ונסע לכרם בתל ערד כדי לבצור את מה שנשאר אחרי הבוצרת. בשנת 1995 כשהיקב גדל וכבר לא היה ריאלי להחזיק את חביות היין בסלון הבית הוא החליט לקחת את העסק ברצינות, להוציא את היקב מהביית ולייצר 5000 בקבוקים באותה שנה. כך עם השנים העבודה ביקב הקטן החלה לשאוב את מירב תשומת הלב של המשפחה עד ששרגא עזב את בית האבות אותו ניהל ואשתו תמר עזבה את עבודתה כמהנדסת על מנת להתמסר ליקב המתפתח. שרגא החל לנטוע כרמים בגוש ולבנות את מבנה היקב וכך ב2005 הושק רשמית יקב גוש עציון.