יקב גבעות הוקם על מנת לתת במה לאדמת השומרון ולהיסטוריה בת אלפי השנים שלה.
משכך היקב שוכן בגבעה הררית בגובה של 800 מטר במרכז השומרון ומשקיף על נחל שילה – גבעת הראל, אזור אידיאלי לגידול כרמים עם מסורת של אלפי שנים.
את יקב גבעות הקימו בשנת 2005 היזם אמנון וייס וד"ר שיבי דרורי אגרונום, חוקר גפן ויין ורכז מסלול לימודי הגפן והיין באוניברסיטת אריאל בעקבות חזונם המשותף להקמת יקב בוטיק משפחתי בשומרון. במחקר שהוביל ד"ר שיבי דרורי באוניברסיטת אריאל הוא חשף 60 זני ענבים אנדמיים עתיקים וייחודיים לארץ ישראל ובכך עם התקדמות המחקר ייתאפשר בסופו של דבר לייצר יינות מזני ענבים מקוריים לארץ ישראל.
כיום מייצר היקב יין משני זנים אנדמיים, חמדאני ג'נדאלי וביתוני, לצד זנים אציליים ומוכרים יותר כמו גבעות קברנה סובניון, פטי ורדו, שרדונה וקברנה פרנק.
ביקב גבעות מייצרים היום כ75,000 בקבוקים בשנה זאת על מנת לשמור על היקב כיקב בוטיק משפחתי מבלי לוותר על הסטנדרטים הגבוהים אותם הציב ד"ר שיבי דרורי על איכות תהליכי הייצור.