דוד סוויסה הינו איש יין צרפתי שעסק במשך שנים בעולם היין הכשר והאיכותי בבורדו שבצרפת. בשנת 2014 החליט דוד לעלות לארץ יחד עם התשוקה הבוערת לייצר יין כשר ואיכותי על אדמת ארץ ישראל ולהוציא את הניסיון שצבר בניכר אל הפועל כאן בארץ. כיום יקב אפוד הינו יקב בוטיק ישראלי מן המניין ומייצר יינות ישראליים בסגנון בורדו מובהק עם זני ענבים אציליים כגון קברנה סובניון, מרלו ופטי וורדו. היקב הכשר החל את עשייתו בייצור יין אפוד אדום אך כיום כבר מייצרים ביקב גם יינות לבנים ורוזה מרעננים.