כך התחיל הכל…כבר בצעירותי גיליתי חיבור ליין בטעימת יינות והבחנה בטעמים מסדרות שונות, עולם היין היה מופלא בעייני, התחלתי לקנות יינות מיוחדים ויישנתי אותם במחסן הקטן מתחת בניין הורי, 15 שנים חלפו, נישאתי, מחסן היינות הקטן עבר שידרוג משמעותי ונרכש בעבורו חדר מיוחד שעבר הסבה למרתף יין עם בקרת טמפרטורה לשמירה מרבית של היין.
לפרנסתי עבדתי בתחום ההייטק, קודים ופיתוח מערכות היו שגרת החיים, השגרה הייתה נראית ברורה, כמנהל צוות פיתוח לניהול מערכתי של פרויקטים שאפתנים בחברה גדולה ומוכרת. הפרנסה הייתה טובה ב"ה, אך משהו הרגיש חסר, הלב לא הצליח לדבר בשפות הקוד השונות, ודרש עבודה עם משמעות עמוקה יותר. הסיפור יכול היה להסתיים פה, אבל אז, בוקר אחד קמתי והבנתי: התעסקות ביין גורמת לי משמעות פנימית, תחושת יצירה של הדבר האמיתי והנכון. לכבוד יום הולדתי קניתי לעצמי מתנה; סדרת קורסים בתחום עשיית יין, כימיה ומעבדה ביקב, וקורס נטיעה וגידול גפן יין. מתיאוריה למעשה.יצרתי קשר עם אספן יינות עתיקים, הגשתי הצעת מכירה לכל המרתף, והעסקה נסגרה במקום. בכסף רכשתי כלים וציוד מעבדה, שכרתי מקום קטן במושב שקט, חממה איכותית לפיתוח יין בוטיק. ביום הבציר, מוקדם בבוקר, כשרגלי מאובקות באדמת כרמים, בצרתי את אשכול הענבים הראשון שלי. הענבים היו מכוסים בטל של שחרית, ובליבי הרגשתי חרות, חרות של עשייה מהנשמה, של יצירת אומנות, זה בדיוק הרגע בו הכרזתי: יקב חרות.