בקבוק יין לבן איכותי ישדרג כמעט כל אירוע ויש לו יוקרה ייחודית שהופכת אותו לחביב ומועדף על רבים. מה המאפיינים שהופכים יינות לבנים לכל כך אהובים ופופולריים? אילו סוגי יין לבן ישנם ומה ההבדלים? ומה ההבדל בין יין לבן חצי יבש ליין לבן יבש? כל מה שרציתם לדעת, עד הטיפה האחרונה.
סוגי יין לבן
היין הלבן מלווה אותנו כבר אלפי שנים, כאשר ככל שחולף הזמן, הוא רק הולך ומשתבח וצובר הכרה ויוקרה. יקבים רבים ברחבי העולם מייצרים יינות לבנים מזנים נבחרים של ענבים, כאשר גם בארץ נישבו בקסמו של היין הלבן ומייצרים סוגי יין לבן רבים ברמה גבוהה, הערבים לחך הישראלי. כאן תמצאו את השרדונה המשובח, סוביניון בלאן, גוורץ ועוד.
יין לבן הפך לחלק בלתי נפרד מתרבות הפנאי, הוא משתלב בארוחות, מתאים למנות שונות וזמין במנעד רחב של גוונים צלולים, מזהוב ועד וורדרד.
תהליך הייצור של יין לבן
יין לבן מיוצר מענבים לבנים, אשר לרוב צבעם ינוע בין צהוב בהיר לירוק. אולי לא ידעתם, אך אפשר גם לייצר יין לבן מענבים כהים, כל עוד מפרידים את קליפות הענבים (הזגים) לפי תהליך התסיסה.
תהליך הייצור של יין לבן כולל את השלבים הבאים: קודם מועכים וסוחטים את הענבים, לאחר מכן מפרידים אותם מקליפתם ומהגרעינים שלהם, לאחר מכן הן עוברים שלב הצללה שבמהלכו המשקעים שוקעים אל התחתית, כאשר הנוזל הצלול שמופק בתהליך זה עובר לתסיסה. ולבסוף – ייצוב, יישון היין ובקבוק, כאשר יינות לבנים לרוב לא עוברים יישון בחביות כי הם אין להם פוטנציאל התיישנות טוב כמו ליינות אדומים.
יין לבן חצי יבש או יין לבן יבש – מה ההבדלים?
מצאתם את עצמכם שואלים מה עדיף, יין לבן יבש או חצי יבש? התשובה טמונה בכמות המתיקות שאתם מוכנים להכיל כשאתם שותים יין, שכן רמת המתיקות של יין לבן יבש תהיה נמוכה יותר, לעומת יין לבן חצי יבש. רמת המתיקות נקבעת בתהליך ההתססה. ההתססה נעשית עם שמרים ייעודיים, כאשר עצירת תהליך ההתססה באמצע תוביל לשאריות של סוכר ענבים וסיום התהליך יכלה את כל הסוכר.
אם אתם מעוניינים לטעום יין לבן יאיכותי אצלנו מחכים לכם סוגי יינות לבנים מהיקבים הקטנים הנבחרים בארץ ובעולם, מוזמנים להתענג על יין לבן טוב במיוחד!