משלוח חינם בקניה מעל מעל ₪249

אזורי היין הטובים בעולם

תוכן עניינים

היין הוא במשקה האלכוהולי הפופולרי בעולם, כאשר ניתן למצוא מגוון עצום של סוגי יינות הנבדלים זה מזה בטעמם, במרקם ובגוון. יין הוא תוצר של ענבים מזנים שונים העוברים תהליך מוקפד של התססה, באמצעות שמרים אשר יוצרים היפרדות של הסוכרים מן הפרי והפיכתם לריכוז אלכוהולי ולפחמן דו חמצני.

ההבדלים בין סוגי היין השונים נובעים ממספר סיבות, בניהן:

  • סוג הענבים
  • סביבת הגידול של הענבים- איכות ותנאי הקרקע, אקלים וטמפרטורות, משך זמן הגידול, היקף החשיפה לאור.
  • הליך וזמן ההשריה
  • הליך ומועד הכבישה- הפרדת הענבים מן הקליפה.
  • שקיעה- הליך שיקוע של רכיבים ביין.
  • יישון- יישון היין בחביות המיועד לייצוב הצבע והמרקם ולריכוך של הטאנינים- יישון היין מתבצע בחביות עץ אלון או נירוסטה, ולתקופות שנעות בין חודשים אחדים לשנים ארוכות, מה שמהווה השפעה  מכרעת על טעמו ואיכותו של היין. 

בעוד שבעת ביקור חנות יין בישראל ניתן יהיה למצוא מספר יקבי בוטיק מעולים, מעצמות היין המובילות מספקות יינות איכות מוכרים בעולם כולו, וערים בעולם זכו אף להעניק לבקבוקי יין מוכרים את שמם.

אזורי היין המובילים והמוכרים בעולם

בורדו- צרפת

העיר בורדו השוכנת בדרום מערב צרפת, הולידה את אחד מסוגי היין הנפוצים והחביבים בעולם, יין הבורדו. העיר בורדו היא גם מקום מושבו של הנמל ייצוא היין העיקרי בצרפת, כמו גם יעד הכינוס של מועצת סוחרי היין העולמית.

מזג האוויר הנוח בעיר וריבוי הגשמים, לצד יסוד קרקע המכיל אבן גיר, יצרו תשתיות גידול עשירות בסידן ובלחות, ניקוז וחלחול אופטימלי של מים, ומרחבי ענק של כרמים לגידול ענבים ממספר זנים מובילים: 

  • מרלו
  • קברנה סוביניון
  • קברנה פרנק
  • פטיט ורדו
  • סוביניון בלאן
  • סמיון

עמק נאפה- קליפורניה

עמק נאפה הוא מרחב טבע עשיר בלמעלה מ-2000 בכרמי גידול ענבים, שנהנים ממזג אוויר ים תיכוני ואזור שטוף שמש במרבית ימות השנה, תרבות גידול יין ענפה שנקטעה עם האיסור על מכירת אלכוהול בארה"ב, וחודשה ביתר שאת בשנת 1933 עם ביטולו של חוק היובש. 

עמק נאפה מציג ניגודיות מעניינת בין שטח צר למדי לריבוי סוגי קרקעות וגיאולוגיה דינמית, המאפשרת גידול של מספר זני ענבים, השונים זה מזה בצרכיהם, זה לצד זה.

בין זני הענבים הגדלים בעמק נאפה נמצא לצד הזנים המוכרים גם זן ענבי זינפנדל- זן ענבים ייחודי ופחות מוכר שמקורו באיטליה, והוברח לארה"ב על ידי מהגרים שביקשו לשחזר את טעמי המולדת. מדובר בזן ייחודי של ענבים אדומים, המשמשים לייצור יין אדום או סמוק, בריכוז גבוה של סוכר וסיומת פירותית דומיננטית. 

זנים נוספים של ענבים מעמק נאפה:

  • סוביניון בלאן
  • שרדונה
  • מרלו
  • קברנה סוביניון

טוסקנה- איטליה

לא ברור כיצד יכול היה להסתדר העולם ללא האיטלקים, שחולשים על לא מעט ענפים ומוצרים בינלאומיים, החל מתעשיית העיצוב, האופנה, המטבח האיטלקי ששמו הולך לפניו ואף הניחו את חותמם על ענף היין.

מחוז טוסקנה במרכז איטליה, מהווה את ביתם של שישה ממגדלי ויצרני יינות ה- DOCG, תו תקן יצרני ומחמיר שנקבע על ידי ממשלת איטליה וכולל פיקוח מחמיר על כלל הליכי הייצור והגידול, שנועדו להבטיח איכות בלתי מתפשרת, כמו שהאיטלקים אוהבים. 

בין זני הענבים הגדלים במחוז בולט זן ענבי הסנג'ובזה- זן ענבים אדומים המשמש בעיקר לייצור יינות קיאנטי, עבי קליפה ודורשים תנאי גידול מוקפדים, בניהם חשיפה ממושכת לאור, הבשלה ארוכה ותנאי אקלים חם, הניתנים לו בשפע במחוז טוסקנה. בתמורה מעניק הזן הייחודי טעמי יין עמוקים, פירותיים, חמיצות גבוהה וארומה עשירה.

בנוסף לזן זה ניתן למצוא בטוסקנה יינות איכות המככבים בכל חנות יין המכבדת את עצמה, דוגמת:

  • מרלו
  • קאנאיולו
  •  ורמנטינו
  • ויונייה
  • סירה
  • פינו גריג׳יו

לה ריוחה- ספרד

חבל לה ריוחה הוא חבל ארץ קטן ממדים השוכן לאורך נהר האברו. כל חנות יין המכבדת יקבי בוטיק, תקדיש ולו מדף אחד, להצבת בקבוקי היין המיוחדים, המתהווים בכרמים קטנים ומטופחים ונולדים ביקבים קטנים ומשפחתיים, על ידי קומץ מקומיים שרואים בגידול ובייצור יינות איכות כדרך חיים.

מזג אוויר חם וקרקע יבשה יחסית, הביאו את יצרני היין לתת דגש על הליך הייצור של היין, ובאמצעות תהליך ייצור מוקפד בשיטות מסורתיות, לחפות על אדמה ותנאי אקלים מגבילים. שיטות הייצור עוסקות בהתססה קצרה אל מול תהליך יישון ארוך, בחביות עץ אלון צרפתי, ולייצור יינות מודגשים, מרוכזים ועשירים בטעם, בנגיעות של צמח הווניל המהווה את אחד מן הגידולים הבולטים באזור. 

זני הענבים הנפוצים בלה ריוחה הם זנים מקומיים בעיקרם, פחות מוכרים בעולם, ומשמשים לרוב לייצור יינות בלנד המשלבים בין זני ענבים ומחזקים את טעמו של היין ויתרונותיו. אחד הזנים המקומיים המובילים הוא זן ענבי הטמפרניו- ענב רגיש וכהה, עבה ובעל ארומה של דובדבן, פטל שחור, שזיף וטבק, הדורש טיפול מוקפד, ידע והיכרות עם הזן

בין זני הענבים הנוספים הנפוצים במחוז לה ריוחה:

  • גרסיאנו 
  • מזואלו 
  • פילוקסרה
  • מלווזיה 

חנות יין, אתר אינטרנט או יקב- כך תיחשפו ליינות מעולים

חובבי היין, המטבח והסצנה הקולינרית בכלל, מחפשים לעתים אחר הדרך להכיר, לטעום וללמוד על יינות מקומיים ויינות בינלאומיים והתאמתם למגוון מאכלים ואירועים. חנות יין מקומית עשויה לספק מענה, אולם לא תמיד בעלת היכולת להציב עובדים מומחים אל מול המבקרים. ביקור ביקב בוטיק מקומי ושילוב של יקבים כאלה בטיולים בארץ ובחו"ל בהחלט יספק חוויה וחשיפה לידע ולטעמים, אולם מטבע הדברים מוגבל, מה גם שבכל יקב ניתן יהיה למצוא מספר קטן סוגי יין בהתאם לגידול ולייצור המקומי. דווקא אתר יין, שמספק את החוויה באופן וירטואלי, מהווה פלטפורמה שמשלבת מומחיות, ידע, חשיפה ומגוון רחב של יינות, מקומיים ובייבוא בינלאומי.

אהבת את המאמר? איזה כיף! אשמח אם תשתפ/י :)

הרשמו לניוזלטר של קידוש וקבלו עדכונים חמים על מבצעים, קופונים, הטבות, אירועי יין, חדשות ועוד