משלוח חינם בקניה מעל מעל ₪249

יינות בוטיק מומלצים מיקבים קטנים בארץ

תוכן עניינים

בשנים האחרונות זוכים יקבים בארץ להכרה בזכות יינות הבוטיק יוצאי הדופן שלהם. שלל היקבים בארץ המייצרים יינות בוטיק מומלצים כוללים את יקב כישור, יקב יזרעאל, יקב גשם ויקב גלעד. במאמר זה, נחקור את ההיצע המעודן של יקבים אלה, כל אחד עם האופי והטעמים הייחודיים שלו.

היכרות עם יקבי בוטיק ישראלים

לתרבות היין של ישראל יש היסטוריה עשירה עוד מימי המקרא, מה שהופך אותה לאחד מאזורי ייצור היין העתיקים בעולם. יקבי בוטיק בארץ נמצאים בחזית התחייה הזו. הם מתמקדים בייצור יינות באיכות גבוהה, תוך שימת דגש על טרואר, חדשנות ומסורת והתוצאה היא יינות שהם באמת ייחודיים.

יקב כישור: צוואה לטרואר

יקב כישור, השוכן בכפר כישורית על רכס הרי הגליל המערבי הוקם בשנת 2010 וזכה למוניטין בזכות מחויבותו להציג את השטח הייחודי של האזור. הכרמים של היקב נהנים מהאדמה הוולקנית העשירה ומהאקלים הים תיכוני, וכתוצאה מכך מתקבלים יינות יוצאי דופן המשקפים את מהות הארץ.

יקב עמק יזרעאל: מיזוג מסורת ומודרניות

יקב עמק יזרעאל שהוקם בשנת 2012, ממוקם בחנתון. יקב זה משלב טכניקות ייצור יין עתיקות עם טכנולוגיה מודרנית ליצירת יינות קלאסיים ועכשוויים כאחד. התוצאה היא אוסף של יינות שעושים כבוד לעבר תוך אימוץ העתיד.

יקב גשם: תערובת של מסורת וחדשנות

יקב גשם, השוכן בנופים המרתקים של דלתון, הוא שילוב הרמוני של מסורת וחדשנות. יקב בוטיק זה שהוקם בשנת 2006 על ידי הכורם הוותיק מרדכי מאמו, ידוע במחויבותו ליצור יינות יוצאי דופן המשקפים את השטח הייחודי של האזור. הכרמים שלהם משגשגים באדמה פורייה ונהנים מהמיקרו אקלים המובהק של האזור, המעניק אופי מיוחד ליינות שלהם.

יקב גלעד: חדשן במצוינות

יקב גלעד, השוכן ביישוב סנה הצופה אל מורדות הרי גלעד מהווה עדות לרוח החדשנות והמסירות לייצור היין. היקב הוקם בשנת 2014 על ידי חיים סקטון שאביו החל בהכנת יין כתחביב כבר בשנת 1971. המחויבות של היקב לפרוץ את גבולות ייצור היין בתור יקב קטן קנתה להם קהל עוקבים מסור. בכל בקבוק שהם מייצרים, יקב גלעד ממשיך להפתיע ולשמח את חובבי היין בטעמים יוצאי דופן.

יינות בוטיק מומלצים

כעת, לאחר שהצגנו את היקבים המדהימים הללו, הגיע הזמן לצלול לתוך הטעמים שהם מציעים. כל יקב מייצר מגוון יינות, לפניכם מספר הצעות בולטות:

יקב כישור-


יין מומלץ: מצודת תפן 2019

מצודת תפן 2019 הוא בלנד קלאסי, הידוע במורכבות ובעומק שלו. התערובת כוללת 3 זני ענבים- קברנה סוביניון, קברנה פרנק וסירה, התורמים לפרופיל הטעמים העשיר של היין. הבלנד מיושן בחבית במשך 18 חודשים ומציע איזון מושלם של עוצמה ומורכבות, מה שהופך אותו מתאים לשילוב עם טעמים עדינים ועשירים כאחד.

יקב עמק יזרעאל-

יין מומלץ: קברנה סוביניון 2020

קברנה סוביניון 2020 הוא עדות למסורת היין העשירה של יקב עמק יזרעאל, השוכן באזור הידוע באדמה פורייה ואקלים אידיאלי לגידול גפנים. בציר 2020 מגלם את המאפיינים הקלאסיים של קברנה סוביניון, ומציע תערובת הרמונית של עומק ומורכבות. היין חושף מבנה חזק עם טאנינים משולבים היטב, ניחוחות של פטל שחור בשל ורמזים לעשבי תיבול ים תיכוניים המשקפים את השטח הייחודי של העמק. 

יקב גשם-


יין מומלץ: קברנה סוביניון 2017

קברנה סוביניון 2017 הוא יין בוטיק מוערך. הענבים מגודלים בכרם פנינת יעקב וידועים באיכותם הגבוהה. היין התיישן 18 חודשים בחביות עץ אלון צרפתיות, ולו צבע אדום עמוק ויפהפה, ארומה עשירה של פירות יער, תבלינים ועץ, וטעם מלא ומורכב עם תווים של פירות שחורים, שוקולד וטאנינים עדינים.

יקב גלעד:

יין מומלץ: סירה 2020

סירה 2020 מציג מגוון של ניחוחות ארומטיים מעורבבים עם תווים עדינים של תבלינים ואדמתיות, האופייניים לענבי הסירה. החך נהנה מחוויה עשירה עם שכבות של טעם הכוללות פרי בשל, מגע של עץ אלון ואיזון של חמיצות נעימה וטאנינים מוצקים. היין זכה במדליית זהב בתחרות היין הבינלאומית טרה וינו 2022. 

איך בוחרים דקנטר שמתאים לסוג היין?

בחירת הדקנטר הנכון היא חיונית על מנת להבטיח שהוא ישלים את היין. הצורה והעיצוב של דקנטר יכולים להשפיע באופן משמעותי על האופן שבו היין יוצר אינטראקציה עם חמצן. עבור יינות אדומים צעירים ונועזים כמו קברנה סוביניון, בחרו בדקנטר עם תחתית רחבה ושטח פנים רחב. עיצוב זה מאפשר ליין לבוא במגע עם יותר אוויר, מסייע בתהליך האוורור, מה שיכול לעזור לפתוח את הטעמים והריחות של היין.

לעומת זאת, ליינות לבנים עדינים כמו שרדונה, בחרו בקנקן צר וזקוף יותר. עיצוב זה מגביל את חשיפת היין לאוויר ושומר על הרעננות והעדינות שלו. בנוסף, קחו בחשבון את איכות החומר, שכן דקנטרים מקריסטל או זכוכית עדיפים על מנת למנוע תגובות כימיות שעלולות להשפיע על טעמו של היין.

מתי אסור להשתמש בדקנטר לפני ההגשה?

סילוק יין יכול להיות תרגול מועיל עבור סוגים רבים של יינות, אך ישנם מצבים ספציפיים שבהם עדיף להימנע לחלוטין משימוש בדקנטר. אחד המצבים הללו הוא כאשר עוסקים ביינות ישנים או בעלי ארומה עדינה מאוד. סילוק יינות כאלה עלול לגרום להם לאבד את הניואנסים והניחוחות העדינים שלהם, ולהשפיע את חווית השתייה הכוללת. בנוסף, לעולם אין לסלק יינות מבעבעים כמו שמפניה, מכיוון שהתהליך יסיר מהם את התסיסה שלהם, שהיא מרכיב מכריע בקסם שלהם.

לסיכום, בעולם יינות הבוטיק, היקבים הקטנים הללו הטביעו את חותמם באומנות יוצאת דופן, מסירות לטרואר וגישות חדשניות לייצור יין. בין אם אתם ותיקים או חדשים בעולם היין, יקבים בארץ מציעים מסע שובה לב בעולם המגוון והתוסס של היין. בואו לחוות את הקסם של יינות הבוטיק הישראליים ולהתענג על הסיפורים שמאחורי כל בקבוק! 

אנו בקידוש, גאים להציע מבחר מגוון של יינות איכותיים מיקבים בארץ. המחויבות שלנו לספק מגוון רחב של אפשרויות מבטיחה שתוכלו למצוא את היין המושלם עבורכם. בין אם אתם מחפשים אדום נועז וחזק, לבן פריך ומרענן, או כל סגנון יין אחר מיקבים בארץ, קידוש כאן על מנת לענות על הצרכים שלכם! 

אהבת את המאמר? איזה כיף! אשמח אם תשתפ/י :)

הרשמו לניוזלטר של קידוש וקבלו עדכונים חמים על מבצעים, קופונים, הטבות, אירועי יין, חדשות ועוד