משלוח חינם בקניה מעל מעל ₪249

מיתוסים שגויים על יין לבן

תוכן עניינים

קליל, מתאים רק לקיץ ואפילו "לא רציני". יינות לבנים לא תמיד זוכים לכבוד הראוי להם, ולעיתים קרובות מתייחסים אליהם כמעין משקה מרענן המתאים בעיקר למי שאינם אוהבים יין או אינם "מבינים" בו. אך למעשה, אי אפשר להתייחס ליין לבן כעל קטגוריה כוללנית אחת, וכמו שיש סוגים רבים של יין אדום, גם יין לבן מציע גיוון רב, כאשר לכל סוג יש את האופי הייחודי שלו. אז כדי ללמוד קצת על יינות לבנים – הנה כל המיתוסים השגויים שכדאי להכיר ..ולנפץ.

מכינים אותו רק מענבים לבנים

נדמה שזה המיתוס שהשתרש הכי חזק בתרבות שלנו, אולי מפני שבאופן אינטואיטיבי הוא נראה נכון. הגיוני מאוד להניח שכדי להכין יין לבן נשתמש בענבים ירוקים ולא בענבים האדומים הכהים, ובאמת פעמים רבות כך הדבר. עם זאת, ישנם יינות לבנים רבים המיוצרים דווקא מענבים כהים כגון זן הפינו נואר, וישנן גם שמפניות המופקות מענבים אדומים. וכשחושבים על זה, ומבינים שצבעו של היין נובע במידה רבה מן הקליפה של הפרי, הפתרון הוא פשוט. כדי להפיק יין לבן כל שצריך לעשות הוא להפריד את הקליפה (הזג) מבשר הפרי (ציפה) מיד אחרי שסוחטים את הענבים ולפני שמתחילים בשלב התסיסה. לפי האגדה, את הסוד הזה גילה במאה ה-17 נזיר מצרפת בשם דום פריניון שמייחסים לו גם את פיתוח תהליך ייצור השמפניה והשימוש בפקקי השעם. ועוד פרט מעניין, אם זה מסקרן אתכם, יין רוזה הוורוד הוא מעין גרסת ביניים שבה מפרידים את הקליפה לא מיד אחרי הסחיטה כדי שהיין יקבל את אותו הצבע המושך.

יין לבן מכיל פחות אלכוהול

יינות אדומים נחשבים פעמים רבות לחזקים יותר מיינות לבנים. מחשבה זו יש בה מן האמת, אך רק כאשר מדובר ביינות לבנים מתוקים. אותה מתיקות של יין לבן היא למעשה סוכר הפרי שלא השלים את תהליך התסיסה עד הסוף. יינות אדומים יבשים (לא מתוקים) לעומת זאת, השלימו את תהליך התסיסה שבמסגרתו הפך סוכר הפרי לאלכוהול, ולכן אחוזי האלכוהול ביין אדום עשויים להיות גבוהים יותר. עם זאת, כאשר מדובר ביינות לבנים יבשים, וכיום יש לא מעט כאלה, אחוזי האלכוהול שבהם עשויים להיות גבוהים באותה מידה כמו ביינות האדומים, משום שגם היינות הלבנים, כמו האדומים, השלימו את תהליך התסיסה שלהם.

המגוון של יין לבן אינו גדול

כשנכנסים לחנות יין ממוצעת לעיתים נדמה כי הצבע האדום השולט. ואכן חנויות יין מציעות בדרך כלל מגוון רחב מאוד של יינות אדומים, אך לצידם קיימים לא מעט יינות לבנים בעלי גוונים שונים, ארומות שונות וטעמים שונים. חשוב לשים לב כי סוג היין המוצג על גבי המדפים בחנות עשוי להיות תלוי באזור שבו גדלו הענבים, כאשר ישנן מדינות שבהן מבחר היינות הלבנים יהיה גדול יותר. ולכן אם מחפשים יין מסוג מסוים כדאי להתייעץ עם נציגי החנות ולבקש המלצה בהתאם להעדפות האישיות שלכם. בכל מקרה, אם אתם אוהבים יין לבן אין סיבה שלא תמצאו מגוון של יינות טעימים בעלי אופי שונה ותווים ייחודיים.

יין לבן אינו מתיישן

מכירים את הביטוי הזה "משתבח עם השנים" שבדרך כלל מיוחס ליין? האם אתם חושבים על יין לבן או על יין אדום כשאתם שומעים את הצירוף הזה? סביר להניח שהעליתם בדמיונכם בקבוק משובח של יין אדום. ובאמת יין לבן עשוי להיות קליל יותר מיין אדום ונהוג לשתות אותו בשנה הראשונה שלאחר ייצורו, אך גם יין לבן יכול להתבגר ולהשתבח למשך כמה שנים, בחבית או בבקבוק. אז אם אתם מחפשים יין שאפשר ליישן, ואתם דווקא נוטים יותר ליין לבן ולא ליין אדום, קראו קצת על הנושא, התייעצו עם המומחים בחנות היין ותוכלו למצוא יין לבן שירוויח בהחלט מכמה שנים של יישון.

חייבים לשתות אותו קר

טמפרטורת השתייה של יינות היא סוגיה מורכבת וסבוכה בפני עצמה, ויש לו מעט דעות ואמונות שגויות בנושא זה. לדוגמה, נהוג לחשוב שיין אדום אין צורך לקרר יותר מדי ואילו יין לבן יש להגיש קר ככל האפשר. אז נכון, יין לבן צעיר מאוד שהחומציות בו מורגשת יותר כדאי שיוגש קר מאוד, בין 7 ו-9 מעלות צלזיוס. לעומת זאת, כשמדובר ביין לבן בוגר יותר שעבר יישון ארוך יותר, אם תגישו אותו בטמפרטורה הנמוכה מ-8 מעלות צלזיוס איכויות הטעם שלו ייפגעו. לכן, באופן כללי יין לבן מסוג זה יש להגיש בטמפרטורה שבין 10 ו-13 מעלות צלזיוס. לסיכום, כדאי לזכור כי לכל יין יש את טמפרטורת ההגשה האידאלית שלו, ויש להתייעץ עם המוכרים בחנות בעת רכישת היין או לקרוא קצת על היין באתר האינטרנט של החנות.

מחמיא לדגים אבל לא לבשר

והנה הגענו לאחת הדעות הקדומות הנפוצות ביותר כיום. המחשבה שאם כבר בחרתם ליהנות מבקבוק איכותי של יין לבן אתם כבולים לתפריט הולם מאוד ספציפי. וכמו שנדמה לנו שיין אדום משתלב היטב עם מנות "כבדות" כמו היין. לדוגמא, סטייק מכובד או מנת פסטה גדולה, כך התקבעה במחשבתנו ההנחה כי יין לבן ראוי ללוות תפריט המורכב בעיקר ממנות קלילות כגון סלט ודגים. לעיתים יש אמת בכלל זה, ויין לבן אכן עשוי להחמיא למנת דג טובה, אך יינות לבנים איכותיים כגון ריזלינג משתלבים היטב גם עם מנה הכוללת נקניקים ובשר מסוג אחר. יינות לבנים יכולים גם להיות שידוך טוב לגבינות רכות כגון ברי ולגבינות כחולות, ובכל מקרה ניתן להתייעץ עם המומחים בחנות היין. ובשורה התחתונה – אם בחרתם יין טוב שאתם אוהבים ואתם מתכננים ארוחה טעימה מחומרי גלם איכותיים, ההנאה מובטחת כך או כך, ללא קשר אם בחרתם יין אדום או יין לבן.

אהבת את המאמר? איזה כיף! אשמח אם תשתפ/י :)

הרשמו לניוזלטר של קידוש וקבלו עדכונים חמים על מבצעים, קופונים, הטבות, אירועי יין, חדשות ועוד