משלוח חינם בקניה מעל מעל ₪249

כל מה שצריך לדעת על יין אדום 

תוכן עניינים

היין הוא המשקה העתיק ביותר שאנו מכירים כיום, עוד מימי התנ"ך נחשב היין למשקה יוקרתי שרק מלכים ושרים חשובים התענגו על טעמו. כיום, אלפי שנים אחרי המוניטין הגבוהה של היין עדיין נשמר. נכון שכולנו יכולים ללכת לחנות היין ולרכוש בקבוק טוב אך כולנו גם יודעים שיין הוא משקה של אירועים, פינוקים ומתנות….כאשר רוצים לכבד ולהוקיר מצרפים בקבוק יין איכותי, בעדיפות ליין אדום (כבר תבינו למה..) גם מאפים ותבשילים אשר בשלבי הכנתם משתמשים ביין נחשבים למאכלים משובחים יותר. כי אכן, יין הוא משקה אשר משקיעים רבות בהכנתו והתוצר הסופי הוא בעל טעם עמוק ועשיר. היין משמש למטרות רבות: מצרפים אותו למנות פתיחה על מנת לעורר תיאבון, מגישים אותו למנת קינוח על מנת להשאיר טעם מתקתק וארומטי בפה, משתמשים בו כחומר גלם איכותי להכנת מאפים או תבשילים משובחים, הגשת יין מתאימה לאירועים, חגיגות ואף מעולה כהגשה בתור מתנה למארחים או לחוגגים. 

אז למה דווקא יין אדום?

שאלה טובה:) באמת יש מגוון סוגי צבעים ליין. יין כתום, יין לבן ועוד… זה לא אומר שבהכרח יין אדום טעים יותר . בסופו של דבר יין הוא ענין של טעם וכל אחד מתחבר לסגנון אחר, וכמו שכבר נרחיב- כל סוג של יין מתאים לצידו של מאכל אחר. אך מה שכן אפשר להגיד- שיין אדום הוא יין בעל טעמים עמוקים, אלגנטיים ואף מסתוריים משהו, צבעו נע בין אדום בהיר, סגול, בורדו ועד חום ושחור. יין אדום הוא מעולה לבריאות ומחזק את פעילות הלב וכלי הדם והרופאים ממליצים לצרוך כוס יין אדום ביום. רק לא יותר מידי, כן? 😉

מתי מעדיפים יין אדום על פני יין אחר?

פעמים רבות תוכלו לראות בעת הגעה לאירוע כי במקום פתחו בר יינות עם מוזגים מקצועיים אשר מציעים לכם טעימות. שימו לב שהבר מציע יינות מסוימים ולא מגוון רחב מדי. הסיבה לכך נעוצה בהתאמה של סוג היין לשאר המנות והקינוחים המוגשים באירוע. לכל יין ישנו מאפיין אשר גורם לו להתחבר בצורה מושלמת עם מאכל מלווה. יין אדום יבש או מתוק, יין לבן או שמפניה- כל אחד מהם מתאים להזדמנות אחרת ולארוחה אחרת. 

שנפרט? באמת הגיע הזמן לעשות כאן קצת סדר:

  • יין אדום מתאים במיוחד ביחד עם תבשילי בשר ועם גבינות. זו הסיבה שכמעט תמיד תמצאו פלטת גבינות ליד בר היין:)
  • יין לבן מעולה ביחד עם מתאבנים, דגים וסלטים. אגב- לכלה תמיד תתנו רק יין לבן אם אתם לא רוצים להסתבך עם שמלה אדומה וכלה עצבנית 😉
  • יין רוזה שהוא יין ורוד מגישים אותו קריר והוא הולך מעולה עם סלטים ומאפים מלוחים. 
  • יין מתוק- מאתים במיוחד כקינוח, נפוץ מאוד אצל הבריטים לשלבו בכל ארוחה!

יין אדום- איך הוא נוצר ומה ההבדל בינו לבין יין לבן? 

יין אדום, וזה די פשוט, מקבל את צבעו העז מהזג- קליפת הענב האדום (או השחור). תהליך ייצור יין אדום הוא תהליך ארווווך אז נדגים אותו כאן בקצרה ואז נרחיב:

  • גיזום הענבים מהכרם ושליחתם ליקב
  • ניקוי והפרדת הענבים מהאשכול
  • סחיטה של הענב יחד עם הזגים
  • תסיסה בטמפרטורה גבוה ושמרי יין
  • סינון והעברה ליישון בחביות עץ.

-נשמע מרתק? האמת שזה ממש כך. מומלץ ללכת לבקר פעם ביקב ולעקוב אחר תהליך הייצור מקרוב. אולי תזכו לטעימה ישר מהחבית. יאממי 🙂

ועכשיו נרחיב מעט על התהליך  שעובר הענב מרגע גזימתו ועד שהופך ליין : 

זה מתחיל בבחירת הענבים האדומים או השחורים הטובים ביותר, העסיסיים ביותר והאיכותיים ביותר. בכרם ממיינים את הענבים ואת המובחרים שבהם שולחים ליקב במקום לסופר. בשונה מתפוחים לדוג' או תפוזים, שם את היפים והטובים שולחים לחנות ואת הפחות- לריסוק והכנת מיצים….הרי בסופו של דבר טעם היין מושפע באופן ישיר מאיכות הענב והטרואר שלו- אזור הגידול של הענב. כאשר הסחורה מגיעה ליקב מועכים את הענבים בשלמותם אחרי ניקיון כמובן והפרדתם מהאשכול, ונותנים להם לשכב ולתסוס- המיץ ביחד עם הקליפות והגרעינים. בשלב זה מוסיפים שמרי יין. אחרי שלב התסיסה מסננים את היין ומעבירים אותו ליישון בחביות עץ. ישנם סוגים של יינות העוברים תהליך תסיסה נוסף המכונה 'תסיסה מלולקטית'.תהליך התסיסה ביין אדום נעשה בטמפרטורות גבוהות יחסית לעומת היין הלבן הנעשה בטמפרטורות נמוכות.  רב היינות האדומים ניתנים להגשה ולשתייה כבר בשנתם הראשונה ואחרי תהליך יישון קצר אך היינות המובחרים ביותר הם אלה שהתיישנו בחביות מינימום 3 שנים משום שאחרת ליין יש טעם לוואי של עפיצות, מן יובש בפה. עם הזמן וככל שהיין מתיישן העפיצות נעלמת.

כמה זמן מתסיסים את היין האדום?

אורך זמן התסיסה משתנה ואף משפיע על צבע היין האדום והמתיקות שלו: הגוון של היין מושפע מהזמן בה שהו יחד המיץ עם הזגים. ככל שהזמן ארוך יותר כך צבע היין יהיה עמוק יותר וכהה יותר. יינות ורודים המכונים 'רוזה' עוברים תהליך תסיסה קצר יחד. כמובן שאורך תהליך התסיסה משפיע גם על מתיקות היין: ככל שהתהליך ארוך יותר הסוכר שביין הופך לאלכוהול ועל כן יהיה מתוק פחות . ישנם דרגות שונות של מתיקות החל מיין יבש- יין כמעט ללא מתיקות, יין חצי יבש, יין חצי מתוק ויין מתוק המתאים בעיקר לקינוחים. יין מתוק מעולה גם לאלו שלא רגילים בשתיית יין.

אהבת את המאמר? איזה כיף! אשמח אם תשתפ/י :)

הרשמו לניוזלטר של קידוש וקבלו עדכונים חמים על מבצעים, קופונים, הטבות, אירועי יין, חדשות ועוד