משלוח חינם בקניה מעל מעל ₪249

כל מה שאתם צריכים לדעת על קברנה סוביניון

תוכן עניינים

שתיתם יין אדום בזמן האחרון? אם כן, ייתכן מאוד כי נהניתם מכוס של קברנה סוביניון או לפחות מבלנד שהכיל ענבים מזן זה. קברנה סוביניון הוא היום אחד היינות הנפוצים והמובילים ביותר, ולא בכדי. הטעם העשיר שלו והיכולת שלו להשתלב היטב כמעט בכל תפריט הופכים אותו לאחד היינות המבוקשים ביותר בעולם. אז רגע לפני שאתם לוגמים עוד כוס של קברנה סוביניון, הנה כל הדברים החשובים שאתם צריכים לדעת עליו.

מאיפה הוא הגיע?

רוצים לעשות ניסוי קצר? כנסו לחנות יין ובקשו יין אדום מומלץ. סביר להניח שאחת האפשרויות המובילות תהיה קברנה סוביניון. ואכן זן זה הצליח לבסס לעצמו מקום מכובד בהיררכיית היינות, וכמעט כל יקב המכבד את עצמו מחזיק ביין העשוי מענבים מזן זה. הוא אומנם התחיל את דרכו בורדו שבצרפת אבל מהר מאוד מצא את דרכו לאיטליה, ארצות הברית, אוסטרליה, דרום אמריקה וקנדה. לישראל הוא הגיע במאה ה-19 כאשר הברון רוטשילד, שהחזיק בבעלות על יקב שאטו לאפיט שבבורדו, החליט להקים כאן יקבים והביא עימו את הזן האהוב.

אך למרות שיש תחושה שהוא היה כאן תמיד, הקברנה סוביניון הוא למעשה המצאה חדשה יחסית, ואפילו יש לומר מקרית. הוא נולד במאה ה-17 כתוצאה משילוב שנוצר בצרפת בין הענבים הכהים של הקברנה פראנק לבין הענבים הירוקים של הסוביניון בלאן. בזכות הקליפה העבה שלו וההבשלה המאוחרת הצליח הזן הזה להתחמק מנזקי הקור שאפיינו את האזור, וכך הוא הפך לזן שקל יחסית לגדל ולטפח. הקברנה סוביניון ידוע גם כזן המסוגל להשתלט בקלות על סביבתו, והודות לכך התפשט בקלות והפך לאחד הזנים הבולטים ביותר היום.

יין אדום מומלץ – טעמים מיוחדים מכל אזור

כמו יינות רבים, גם קברנה סוביניון מסגל לעצמו טעמים ייחודיים בהתאם לסביבה שבה הוא גדל. הטרואר, תנאי הסביבה והאקלים, קובעים במידה רבה את הגוון של היין, ולכן קברנה סוביניון שנוצר מענבים שנבצרו בארץ יהיה שונה מקברנה סוביניון שגודל למשל בבורדו שבצרפת. אם אתם לא בטוחים איזה טעם מדבר יותר אליכם, הנה כמה נקודות למחשבה שיעזור לכם לבחור את היין האידאלי עבורכם:

  • קברנה סוביניון שמקורו בבורדו שבצרפת יהיה עשוי בסגנון קלאסי ויורכב בדרך כלל מבלנד של קברנה פראנק ומרלו – שני זנים אדומים שמוסיפים עושר טעמים ליין.
  • מחוז סונומה, קליפורניה – נחשב ליין באיכות טובה מאוד, בעל הדגשים פירותיים מרעננים.
  • עמק נאפה, קליפורניה – זהו יין יקר יחסית, שהטאנינים, אותם פולימרים פנולים שנמצאים בקליפת הפרי ומסייעים בשימור היין, מורגשים בו היטב. לכן, כדי לרכך מעט את תחושת היובש שיוצרים הטאנינים כדאי לפתוח את היין כשעה לפני השתייה ולאפשר לאוויר "לפתוח" את היין ולרכך את תחושת היובש.
  • אם אתם אוהבים את היין שלכם עם טעמים פירותיים ואפילו גוון של מנטה כדאי לנסות את היינות של אוסטרליה. ביבשת זו היינות מצטיינים בטעם מאוזן בכל הקשור לחמיצות, טאנינים וטעמי פירות.
  • טעמי הפרי מורגשים היטב גם ביינות קברנה סוביניון מתוצרת הארץ, כאשר מתווספים לו לעיתים נגיעות של עשבי תיבול ומנטה. זהו יין המתאים מאוד לאקלים המקומי, כאשר לעיתים קרובות ניתן למצוא את הקברנה סוביניון הישראלי כחלק מבלנד הכולל כמה זנים.

על טעם וריח

כמעט בלתי אפשרי להצביע על יין אדום מומלץ אחד. בסופו של דבר מדובר בעניין של העדפה אישית, ולכל אחד יש את הטעם שלו והרגישויות שלו לגוונים השונים של היין. העצה העיקרית כאן היא לנסות יינות שונים עד שתמצאו את הסוג האהוב עליכם ביותר, וכמובן – ליהנות ממסע הגילוי הזה. ואם אתם לא בטוחים איפה להתחיל הנה כמה עצות:

  • לכו לטעימות ביקבים: כאשר בוחרים יין, תמיד מומלץ לנסות את היינות המקומיים. יינות אלו מגודלים בסביבה הטבעית הקרובה אליכם, מותאמים לקהל המקומי וישתלבו בדרך כלל הרבה יותר טוב עם התפריט המקומי. גם החוויה של הביקור ביקב, ההיכרות עם הצוות ועם דרך הפקת היין תורמת להבנה מלאה יותר של הטעמים ולהנאה מהיין.
  • יקר אינו בהכרח טוב יותר: מכיוון שיין הוא עניין של טעם ולא של כסף, ייתכן מאוד שתגלו שדווקא היין הזול יותר הולם יותר את טעמכם. לכן כאשר אתם בוחנים יינות חדשים השתדלו להתעלם מהמחיר.
  • התייעצו עם צוות החנות: אם כבר יש יין שאתם אוהבים ובכל זאת מתחשק לכם להתחדש ולהתנסות בטעם חדש, פנו לחנות המתמחה ביין ובקשו המלצות בהתאם להעדפות שלכם.
  • חבילות יין: כיום יש שיתופי פעולה רבים, קבוצות רכישה וחנויות יין המציעים חבילות יין הכוללות בקבוקים מסוגים שונים. כאשר אתם מזמינים חבילה כזאת תקבלו לביתכם מבחר של כמה יינות מומלצים שטרם טעמתם. רכישת יין בדרך זו, מפעם לפעם לפחות, עשויה לחשוף אתכם לטעמים חדשים ומפתיעים.

איך מגישים ושותים קברנה סוביניון

קברנה סוביניון הוא יין שאומנם יכול להיות פירותי, אך בשורה התחתונה זהו יין יבש. לכן, חשוב מאוד לאפשר לו להתאוורר היטב ולהיפתח לפני ההגשה, כדי שאותם טאנינים שהזכרנו קודם לא ייצרו תחושה של יובש או חספוס בפה. אם אתם מתכננים לארח ופותחים את הבקבוק לקראת ארוחה חגיגית, מומלץ בהחלט לפתוח את הבקבוק לפחות שעה לפני הארוחה ולהעביר את היין לדקנטר – כלי זכוכית שיש לו בדרך כלל תחתית רחבה יותר המאפשרת ליותר אוויר לבוא במגע עם היין, כך שהיין יכול "לנשום". טמפרטורת ההגשה צריכה להיות
בין 16 ו-18 מעלות צלזיוס, לכן אם אתם שומרים את היין במקרר הוציאו אותו מראש על מנת שיתחמם קצת, אבל ודאו שהוא מתחמם יותר מדי. גם את הכוסות כדאי לבחור בקפידה, כאשר הרוחב שלהן צריך להיות בינוני, ורצוי לבחור כוסות שקופות ונאות שיאפשרו לכם גם ליהנות מהגוון המיוחד של היין.

אהבת את המאמר? איזה כיף! אשמח אם תשתפ/י :)

הרשמו לניוזלטר של קידוש וקבלו עדכונים חמים על מבצעים, קופונים, הטבות, אירועי יין, חדשות ועוד